Skicka förfrågan
Halvcirkel
Bal-Trol

Viktlösa lyft med Bal-Trol - tryckluftsdriven telfer

Lifts All erbjuder lyftsystem som består av en optimerad kombination av:

– Bal-Trol: den unika tryckluftsdrivna lyftcylindern.

– Lyftverktyg: standard eller skräddarsytt för särskilt ändamål.

– Traverssystem eller kran.

Alla våra lyftverktyg drivs av den tryckluftsdrivna telfern Bal-Trol. Den är en unik enkelverkande pneumatisk lyftcylinder som lyfter vikter upp till 600 kg – en tryckluftsdriven telfer helt enkelt! Tryckluftstelfern finns i två modeller: mini och fullskala. Båda finns för horisontell och vertikal installation, beroende på höjdutrymmet på er arbetsplats. Bal-Trol är ett globalt registrerat varumärke och är Atex-godkänd för CE Ex II 2G T4.

Lätt och smidig lufttelfer

Bal-Trol är gjord i aluminium, vilket ger den låg egenvikt och gör den lätt att förflytta i traverssystem eller svängkran. Användaren justerar själv enkelt och snabbt hastigheten uppåt och nedåt. Standardlyfthöjden är 1,5 meter, men kan skräddarsys efter era behov upp till max 8 meter.

Mer flexibilitet än med eltelfer

Till skillnad från en traditionell eltelfer kan lasten röras i höjdled minst +/-10 cm (med proportionell styrning), oberoende av styrenheten. Man behöver således inte “pricka rätt” med styrningen om man måste placera lasten med precision, utan kan göra det med händerna direkt på lasten.

Läs mer om våra olika Bal-Trol modeller och styrningar nedan.