Skicka förfrågan
Halvcirkel
Styrningar

Styrningar

Beroende på ändamål finns det olika sätt att styra våra lyftverktyg. Alla Bal-Trol styrs med på ett av följande sätt:

Balansering – viktlösa lyft

Balansering är oslagbart när många föremål med samma vikt måste lyftas snabbt och viktlöst, till exempel på löpande band i bilindustrin. Viktlösa lyft betyder att användaren kan höja och sänka objektet med händerna direkt på lasten, utan att trycka på lyftknappar på lyftredskapet. Detta ger maximal flexibilitet och precision. Med en steglös regulator ställs vikten enkelt in. Vanligtvis finns en grön knapp för att greppa lasten och två röda knappar för att släppa lasten.

Proportionell styrning (PSH)

Med proportionell styrning styr du lyftverktyget upp och ner med två spakar. Proportionell styrning används när vikterna på de olika lyftobjekten varierar. Genom att välja denna typ av styrning har man proportionell kontroll av hastigheten upp och ner, vilket betyder att ett lätt tryck på knappen ger en mjuk rörelse och ett hårdare tryck ger en snabbare rörelse. Finjustering med +/- 10 cm upp eller ner kan göras med händerna direkt på lyftobjektet. Detta förenklar exempelvis montering av ett hjul på en axel. För att greppa lasten trycker användarenpå grön knapp och för att släppa lasten trycker man på röd knapp.

Slime Line Sensi-Touch (SLS)

Styrningen Slime Line Sensi-Touch används när vikterna på de olika lyftobjekten varierar. Operatören kan enkelt dra handtaget upp eller ner för att lyfta eller sänka lasten. Inbyggd flexibilitet i Bal-Trol gör att finjustering med+/- 5 cm kan göras manuellt direkt mot lyftobjektet.

Balansering
Proportionell styrning
Bal-Trol - Slime Line-Sensi Touch Slime Line Sensi-Touch