Kontakta oss
Halvcirkel
Bal-Trol & Telfer

Viktlösa lyft med Bal-Trol - tryckluftsdriven telfer

Alla våra lyftverktyg drivs av en Bal-Trol. Bal-Trol är en unik enkelverkande pneumatisk lyftcylinder som lyfter vikter upp till 600 kg – en tryckluftsdriven telfer helt enkelt! Tryckluftstelfern finns i två modeller: Mini och fullskala. Båda finns för horisontell och vertikal installation, beroende på höjdutrymmet på er arbetsplats. Bal-Trol är ett globalt registrerat varumärke och är Atex-godkänd för CE Ex II 2G T4.

Lätt och smidig lufttelfer

Bal-Trol är gjord i aluminium, vilket ger den låg egenvikt och gör den lätt att förflytta i traverssystem eller svängkran. Användaren justerar själv enkelt och snabbt hastigheten uppåt och nedåt. Standardlyfthöjden är 1,5 meter, men kan skräddarsys efter behov, upp till 8 meter.

Mer flexibilitet än med eltelfer

Till skillnad från med en traditionell eltelfer kan lasten röras fritt i höjdled minst +/-10 cm (med proportionell styrning), oberoende av Bal-Trolens kontrollenhet. Man behöver således inte “pricka rätt” med styrningen om man måste placera lasten med precision – exempelvis vid montering av ett hjul på en axel – utan man kan göra det med händerna direkt på lasten.

Läs mer på länkarna nedan om våra olika Bal-Trol-modeller och om hur kontrollenheterna fungerar.