Kontakta oss
Halvcirkel
Basic allroundlyft

Basic - den mångsidiga vakuumlyften för kartonger

Generell data

Maxlast: 50 kg

Lyfthöjd: 1,5 m

Media: Tryckluft 6-7 bar

Rotation av last: Ändlös

Ljudnivå - kartong: 66 dB

Ljudnivå - lufttätt material: 0 db

Artikelnr: 92-10003

Standardlyft – snabb leverans!

Basic är perfekt som kartonglyft och för exempelvis lyft av pallar i pack- och distributionscentraler och lager där det måste gå snabbt och smidigt. Lyftverktyget kan användas som en vakuumlyft och greppa exempelvis kartonger, skivor och säckar så länge materialet är tätt nog. Den kan också användas som ett lyftverktyg med krok och lyfta väskor, dunkar och pallar.

Basic som vakuumlyft

Så fort Basic landar på en yta hugger den fast och är redo att lyfta lasten. Användaren bestämmer själv när och hur snabbt lyftet ska ske med upp- och nedåtknapparna som ger proportionell hastighet, det vill säga ju mer man trycker in knappen desto snabbare höjs eller sänks Basic. Proportionaliteten i kombination med den ändlösa rotationen av lasten gör det lätt att placera lasten mer försiktigt och exakt om så krävs.

Fördelar med en vakuumlyft

Fördelen med att använda sig av en vakuumlyft är att man på ett väldigt smidigt sätt kan plocka upp eller greppa olika material eller produkter. En vakuumlyft kan användas på både plana, porösa eller ojämna ytor förutsatt att vakuumgripdonet anpassas för dessa ytor. Våra vakuumlyftar kan även anpassas för att klara av olika material eller produkters tyngd.

Säker lyfthjälp

En vakuumlyft är ett pålitligt lyftredskap. Uppnås inte den förutbestämda vakuumnivån sk. säkerhetsfaktor 2 kommer inte Basic vakuumlyft tillåta att lyft sker och om vakuumnivån sjunker under själva lyftet så sänker sig lyftdonet långsamt mot golvet.

Välj mellan olika vakuumstommar

Beroende på lastens storlek och vikt kan du välja mellan olika vakuumstommar som enkelt kopplas på lyftverktyget. Skulle inga av våra standardstommar passa kan vi tillverka en skräddarsydd stomme till dig. Vi erbjuder som standard vakuumstommar som har 1, 2, 4 eller 6 vakuumkoppar.

Basic vakuumlyft kartong  Basic standardlyft vakuumlyft kartong  Basic vakuumlyft

Basic som lyftverktyg med krok

Basic har som standard en inbyggd krok som enkelt kan fällas ner vid behov. Den passar för användare som lyfter exempelvis både kartonger och väskor. För dem som behöver använda krok nästan uteslutande har vi tagit fram två specialkrokar som kan kopplas på beroende på typ av last. Vi har konstruerat ett enkelt krokverktyg som användaren snabbt kan greppa hinkar, dunkar och dylikt med samt en skräddarsydd krok för att lyfta EU pallar. Styrningen är densamma som för att lyfta kartonger – användaren styr med knapparna för upp och ner.

basic vakuumlyft med krok  basic-krok  basic-pallkrok
Standardkrok  Krok för dunkar och hinkar  Krok för EU-pallar

Intuitiv och lätt att lära sig

Handtaget passar stora som små händer och man kan skifta från en vänsterhänt till en högerhänt användare utan att behöva göra några justeringar. Tack vare den ergonomiska designen och den intuitiva styrningen går det snabbt att lära sig att använda Basic. Användaren märker snart att jobbet går både snabbare och lättare jämfört med att lyfta själv eller med hjälp av arbetskamrater.

Pålitlig lyftteknik

Lifts All har erfarenhet av tillverkning av lyfthjälpmedel sedan 1994. Sedan dess har tusentals olika skräddarsydda lyftlösningar tagits fram. Ur denna väl beprövade och pålitliga teknik har lyftverktyget Basic utvecklats.