Halvcirkel
Speedy Picker

Speedy Picker - Lyftverktyg för din plocktruck

Generell data

Maxlast lyftverktyg: 65 kg, kundanpassas

Lyft/timme: 100-120 st

Styrning: balanserande med autostart

Egenvikt: 145 kg, beroende på kompressorstorlek

Media: 24 volt

Kranarm: 2000 mm FlexiCrane-arm med låsning

Artikelnummer: 89-11954

”Om man plockar med kroppen så orkar man inte mycket mer efter jobbet. Man går hem, duschar och sover. Men om man jobbar med Speedy Picker så orkar man gå till gymmet, springa och ha kul med familjen.”

Adnan, orderplockare på ett lager i Stockholm.

Speedy Picker är det perfekta lyftverktyget för lager och distribution. Speedy Picker* består av en kranarm och ett lyftverktyg kopplat till en kompressor. Den är monterad på den truck som operatörerna använder sig av i sitt dagliga arbete och finns därför alltid till hands. Det gör att arbetet går snabbt och smidigt samtidigt som operatören slipper lyfta och minimerar risken att skadas.

En ergonomisk kranarm för plocktruckar som effektiviserar lager och distributionsarbete

Verktyget startar automatiskt och lyfter lasten, operatören kan sedan placera den viktlösa lasten enkelt och smidigt. Lyftverktyget är ergonomiskt utformat för både höger- och vänsterhänta. Det har endast knapp som operatören använder för att släppa lasten när den är i rätt position. Den unika tilt-funktionen gör att du kan växla mellan vertikalt eller horisontellt läge, vilket gör att du även kan lyfta det översta lagret på pallen och arbeta i trånga och låga utrymmen.

Speedy Picker med utfälld kranSpeedy Picker med parkerad kran

Speedy Picker med utfälld kran                                                                                          Speedy Picker med parkerad kran

Flexibel kranarm för din lagertruck

Den smidiga och följsamma kranen kan snabbt hämta last både bakom och på sidorna av trucken. Operatören avgör själv hur högt eller lågt den vill lasta kollit. När operatören är färdig placeras lyftverktyget enkelt i sin hållare och kranarmen låses i sitt vikta läge så operatören tryggt kan köra vidare.

Anpassningsbar truckkran

Speedy Picker-kranen går att montera på nästan alla sorters truckar. I samarbete med trucktillverkaren kommer vi fram till den lösning som är bäst anpassad efter den specifika trucken. Beroende på vilken last som ska lyftas så kan verktyget bytas ut mot exempelvis en krok eller en mekanisk lyft.

*Patentansökan för Speedy Pickers unika teknik är under behandling (20-12-01).

Läs mer