Halvcirkel
Glaslyft 3695

Glaslyft 3695

Generell data

Maxlast: 25/50 kg

Styrning: balansering

Egenvikt: 12 kg

Media: 6-7 bar

Artikelnr: 92-10018. Uppdaterad version: 89-12051

Serienr: 3695. Uppdaterad v: A6705

Broschyr: Lifting wind shields (pdf). 

Lyftverktyg för glasrutor

Glaslyften kan enkelt lyfta och hantera både konvexa och konkava glasrutor upp till 50 kg. Lyftverktyget är enkel att manövrera och anpassad för att kunna användas av alla människor oavsett fysik eller tidigare erfarenhet. Operatören kan själv bestämma lyfthastighet beroende på arbetsutförande.

Ergonomi i fokus

Tack vare dess ergonomiska och smidiga konstruktion är den ett utmärkt hjälpmedel för att byta glasrutor på bilar. Lyften hanteras i ett viktlöst tillstånd vilket gör att operatören kan styra glaset med god precision, liknande manuell hantering men utan den tunga vikten. Operatören kan också vrida upp/ner glasrutan 90 grader för att underlätta hanteringen av glasrutan.

Ny uppdaterad version 2021

Den uppdaterade version av glaslyften har  flera nya smarta funktioner. Lyften har samma smäckra utseende men är numera utrustad med en viktig säkerhetsfunktion. Tack vare dubbla vakuumkretsar hålls lasten i ett säkert grepp. Om den ena kretsen skulle sluta fungera så fungerar den andra som uppbackning. Det innebär att lasten alltid är tryggad.

Den uppdaterade versionen har också en rotationsfunktion. Det betyder att du kan rotera glaset 180 grader för hand. På så vis säkerställer du att glaset placeras på plats med mycket hög precision.