Kontakta oss
Halvcirkel
Publicerad 18 september, 2020

Speedy Picker

Nu har dom första enheterna av Speedy Picker levererats

Speedy Picker är det perfekta lyftverktyget för de truckar som används på lager och distributionscentraler. Speedy Picker är portabel lyftenhet bestående av en kranarm och ett lyftverktyg kopplat till en kompressor. Lyften är monterad på en truck som snabbt och enkelt tar sig fram mellan hyllor och i gångar.

Ett portabelt lyftverktyg för lager och distribution

Speedy Pickers specialdesignade lyftverktyg är anpassat för att lyfta kartonger upp till 24 kilo tyngdlöst mellan lastpall och truck på distributionscentraler. Kontrollen har en enkel design och är lätt att manövrera. Lyftverktyget startas automatiskt, så fort det landar på en yta greppar den tag om lasten och lyfter. Kontrollen har endast två knappar för ”av”, en för vänster- och en för högerhänta. Verktyget är ergonomiskt designat och kan greppa kartongerna ur både horisontellt och vertikalt läge så att operatören alltid kan behålla en bekväm arbetsposition. Det är dessutom lågbyggt- vilket innebär att det kommer åt även i trånga utrymmen.

Operatören avgör själv hur högt eller lågt den vill lasta kollit. Den smidiga och följsamma kranen kan snabbt hämta kollin både framför och på sidorna av trucken. När lasten är förflyttad till rätt plats ställs gripdonet ner i en hållare. Därefter kan kranarmen vecklas ihop och låsas i hopfälld position, för att inte utgöra en säkerhetsrisk när lagerplockaren köra vidare och plockar nästa kolli.